Skyddad titel Undersköterska

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Den 1 juli 2023 blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du som medarbetare kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. Du som har en tillsvidareanställning som undersköterska när de nya reglerna börjar gälla den 1 juli 2023, får fortsätta använda titeln fram till och med den 30 juni 2033 utan bevis. Det gäller oavsett om du är utbildad i eller utanför Sverige.

Medarbetare med en tidsbegränsad anställning måste ha ett bevis om skyddad yrkestitel för att få fortsätta använda titeln efter den 30 juni 2023. Den som inte har bevis om skyddad titel kan fortsätta arbeta i vård och omsorg men utan titeln undersköterska eller en titel som kan förväxlas med titeln undersköterska.

Från och med 1 juli 2023 kan du ansöka om beviset från Socialstyrelsen.

Den här e-tjänsten är till för dig som är tillsvidareanställd i Robertsfors kommun med titeln undersköterska och som ännu inte lämnat in bevis från Socialstyrelsen om att du har rätt att använda titeln undersköterska. 

Vad händer sen?

När du skickat in ditt ärende kommer en handläggare från Personalkontoret att hantera ditt ärende och registrera ditt bevis enligt framtagna rutiner. 

 

Om du har frågor är du välkommen att ta kontakt med Personalkontoret som nås via 0934-140 00.

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation
  • Du är tillsvidareanställd

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa